Café Paté

Realised by Café Paté

Café Paté story

Op een avond in een café, besloten twee vrienden namelijk Félix François en Matthias Speybrouck om een wedstrijd te organiseren wie het beste pateetje kan maken.

Ondertussen organiseert vzw Café Paté jaarlijkse een wedstrijd regio Kortrijk met 11 regionale chefs. Het is een ludieke wedstrijd zonder (troost)prijzen, met als doel de chefs samen te brengen, genieten van een pintje en een lekker hapje.

 

GOED ETEN, GOEDE VRIENDEN

 

De 11 chefs zijn door de jaren heen goede vrienden geworden en dit merk je ook tijdens de bijeenkomsten.

De chefs van DuisteRTT

JAARLIJKSE WEDSTRIJD

 

De wedstrijd kan plaats vinden in een café, maar uiteraard ook tijdens een foodbeurs. 

WINNAAR 2018

 

Dit jaar was het Vliegend Tapijt de trotste winnaar van Café Paté 2018. Félix François nam met volle teugen zijn overwinning in handen.

Félix Francois

Het vliegend tapijt

Felix Francois leerde de kneepjes van het vak in “La Duree” en “Het Oud Konijntje”. Felix en Nel zijn sinds 2011 de tweede generatie in ‘Het Vliegend Tapijt’ nadat de ouders van Felix deze bistro openden in 1985. De bistrokeuken van toen hebben ze langzaam aangepast en verfijnd naar hun eigen smaak en creativiteit. De losse sfeer is gebleven en de inrichting is een knipoog naar de bruine kroeg van toen.

 

Bezoek website Het Vliegend Tapijt

 

Thijs Clinckemaillie is een geboren en getogen Heulenaar en uitbater van HULA. De horeca heeft voor Thijs maar weinig geheimen, door zijn culinaire opleiding aan Hotelschool Spermalie te Brugge en meer dan 10 jaar ervaring in het vak in sterrenrestaurants als Hof van Cleve, Maison Pic, Seagrill, L’Ecailler du Palais Royal en bij Piet Huysentruyt.

 

 

Bezoek website Hula

 

Dirkjan Decock

Taste and Colours

Dirkjan Decock is een culinaire duizendpoot. Nadat hij gewerkt had in restaurants in binnen- en buitenland, was hij actief als privé kok. Vanuit die ervaring startte Dirkjan met receptontwikkeling en het opzetten van foodconcepten, hij houdt van pure en originele smaken. Zijn restaurant Taste and Colours kreeg 15/20 van GaultMillau.

 

 

Bezoek website Taste and Colours

 

Ludovic Ghyselen volgde de algemene hotelopleiding in het Sint-Niklaasinstituut in Kortrijk en heeft ondertussen al ruim 20 jaar ervaring in diverse horecazaken in de regio. In zijn restaurant Argendael kiest hij zo veel mogelijk voor lokale producten.  

 

 

 

Bezoek website Argendael

 

Restaurant Oud Walle ontvangt zijn gasten in een charmant en gezellig oud herenhuis in het hartje van de stad. Chef Frederik Desmet botviert er zijn creativiteit en put uit een ruime ervaring om met dagverse producten lichte, hedendaagse gerechten te bereiden. Ober Thomas Naessens helpt de klanten graag bij de keuze van een passende wijn.

 

 

 

Bezoek website Oud Walle

 

Matthias Speybrouck opende ongeveer vier jaar geleden zijn eigen restaurant ‘Va et vient’ in Kortrijk. Matthias had toen al een indrukwekkende CV op zak. Hij werkte bij Piet Huysentruyt, in ‘Oud Sluis’, in ‘In de Wulf’ en in ‘de Vitrine’. Deze zomer kookte hij als enige topchef uit West-Vlaanderen op Tomorrowland.Bezoek website Va et Vient

 

Kortrijk heeft er een opwindend restaurant bij, op een verrassende en historische locatie in Kortrijk. Met het restaurant ViEr, gelegen in de kloostergang van de voormalige Sint-Vincentiuskliniek, wilt Bas Ghyselen gezellig en intiem tafelen bereiken. Hij is een oud-leerling van de hotelschool Ter Duinen in Koksijde en de Hotelschool van Namen. Door de jaren heen sprokkelde hij ervaring in tal van gerenommeerde restaurant. Hij laat zich altijd drijven en inspireren door zijn passie.

 

 

Bezoek website ViEr

 

Walle111, vernoemd naar het adres van het restaurant, is een mooi eethuis in Kortrijk met een gestileerde inrichting. Karel en Herlinde Callebert trotseren al meer dan 20 jaar de horeca business. Walle111 biedt hun klanten een beperkt maar bijzonder lekker aanbod. Je eet er verse, degelijke producten in een aangenaam kader. Tijdens de zomerperiode kan je ook hun foodtruck spotten op meerdere festivals en evenementen.

 

 

Bezoek website Walle 111

 

Sébastien Ververken startte samen met zijn vrouw het landelijk gelegen restaurant Vol-Ver in Marke. In de gedeeltelijk open keuken worden verfijnde gerechten gecreëerd met dagverse producten.

Sébastien volgde een hotelopleiding in Hotelschool Ter Duinen, Koksijde en liep stage in ’t Convent in Reninge. Alsof dat nog niet impressionant genoeg was, deed hij ook nog ervaring op in topzaken als De Karmeliet, Comme Chez Soi, Pierre Gagnaire en het Hof van Cleve.

 

 

 

Bezoek website Vol-ver

 

In toprestaurant Rebelle kan je lekker eten aan een eerlijke prijs. Chef Kok en jong talent Martijn Defauw startte een jaar geleden met zijn vriendin, Tessa D’haene, dit gastronomisch pareltje in het oudste huis van Marke.

Na amper een jaar geleden gestart te zijn, staan zij met Rebelle op de internationale culinaire ranking The Best Chef Top 300.

Martijn zijn kookstijl is bruut en tegelijk verfijnd; vandaar de vrouwelijke naam ‘Rebelle’. De keuken is zowel streekgebonden als internationaal getint.

 

 

 

Bezoek website Rebelle

 

Klaas Lauwers is reeds een decennium de Chef van restaurant Messeyne gelegen in Kortrijk. Hij perfectioneerde zijn signatuur bij Hof van Cleve en Marcus. In zijn restaurant serveert hij seizoensgebonden gerechten waaruit zijn voorliefde voor de moderne Franse keuken spreekt. Klaas haalt een prachtige score van 14 op 20 in de culinaire gids van Gault Millau. Restaurant Messeyne is een gevestigde waarde in de omgeving en de perfecte plaats voor een geslaagd feest, intiem diner of succesvolle zakenlunch.

 

 

 

Bezoek website Messeyne

 

Wil je op de hoogte blijven van wat Café Paté zoal doet? Like dan hun Facebookpagina!